Абонамент за бюлетин
Second Life: Reloaded

Second Life: Reloaded

ISBN: 9786197182057
Издател: Президент
Издадена: 2014
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 15.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Преработено и допълнено издание

През 2007 година Станислава се затваря в нает нарочно апартамент, далеч от физическия свят, за да напише третата си книга. В продължение на половин година тя общува със себеподобните си изключително във виртуалното пространство, опитвайки се да да опознае новата прослойка, която самата тя нарича „интернет имигранти“ – все по-разрастващата се група на хора, които прекарват почти цялото си време в мрежата, управляват професионалните си дела през интернет и общуват, влюбват се и правят секс с потребители от цял свят, и живеят в социалните мрежи.
След десет месеца се появява книга, която е толкова художествена литература, fiction, колкото и документалистика. Second Life е първият летопис на интернавтите в съвременната българска литература.

Second Life е книга за човека и границата. За съвременния човек, който преживява специфично чувство на безпомощност в свят, който се движи все по-бързо, в който физическите разстояния стават все по-променливи, в който хората напускат държавите си и самите държави изчезват. Предизвикателствата пред човешката възприятие се менят със скоростта на светлината, а инструментариумът за справяне с реалността са едни и същ години наред. И за границата, която от реално, се превръща в абстрактно понятие.

--------------

Станислава Чуринскиене дълго се опитва балансирано да осъвмести двете си образования – психология и журналистика. След като разбира, че балансът е мит, се отказва от работата с хора с тежки психични заболявания и се съсредоточава върху писането за икономика, политика и нещата от живота. Все пак успява да обедини професиите си чрез разказване на истории – автор е на романите„Бог да Благослови Стю”, „Second Life”, „Хванаха ме да крада”, „Инцидент“. „От Космоса с любов“, последният за сега роман на авторката, печели руския държавен конкурс „Национальнаяпрограммаподджержки и развитие чтения“, предстоят издания на руски и литовски и филмиране.

Книги, подобни на "Second Life: Reloaded "

От космоса с любов
-5%

От космоса с любов

Станислава Чуринскиене

13.21 лв.
Инцидент
-10%

Инцидент

Станислава Чуринскиене

9.90 лв.
Хванаха ме да крада
-10%

Хванаха ме да крада

Станислава Чуринскиене

11.69 лв.
Second Life

Second Life

Станислава Чуринскиене

12.00 лв.
Бог да благослови Стю

Бог да благослови Стю

Станислава Чуринскиене

7.50 лв.

Допълнителни материали Други книги от Станислава Чуринскиене

Коментари за "Second Life: Reloaded "
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах