Абонамент за бюлетин
Чудното място
-10%

Чудното място

ISBN: 9547691007
Издател: Обсидиан
Издадена: 2005
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Тегло: 0.392
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 9.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Шест години след невероятния успех на дебютния си роман “Лов и риболов за дами”, Мелиса Банк възнаграждава читателите си за търпението им с този изключително свеж и откровен роман за узряването на едно младо момиче и борбата му за оцеляване в манхатънската джунгла. Една истинска Бриджет Джоунс в нюйоркски вариант. Забавна, трогателно непохватна и безкрайно симпатична, Софи Апълбаум, пренебрегвано и вечно подценявано обикновено дете от обикновено еврейско семейство се превръща в още по-непохватна жена. Това обаче не е поредният роман в стил чиклит – Мелиса Банк устоява на изкушението да придаде прекалена романтичност на съвременните взаимоотношения, като не подценява обикновената, земна страна на живота и любовта. А животът на Софи протича в рамките на нейните взаимоотношения със съквартирантката й от колежа на име Венеция, с чаровния й, но капризен по-голям брат, с неестествено интелигентния й по-малък брат, с непроницаемия й баща и веселата й баба, която е твърдо решена да спаси “бедната” си внучка от надвисналата позорна съдба на стара мома. Естествено, никое пътешествие към женствеността не е пълно без поредица обсебени от фобия от обвързване, прекалено мили мъже, които присъстват в романа не толкова за да придадат пикантност на любовните отношения, колкото да подчертаят неспособността на героинята да се почувства удобно в собствената си кожа.
Софи Апълбаум не е особено амбициозна, нито пък нещастно влюбена, но е невероятно прозорлива и наблюдателна, което често пъти се оказва твърде опасен, но понякога и твърде полезен талант.
В живота на Софи, разбира се, присъстват мъже, но нито един не й се струва “Мистър подходящ”. И тя продължава да търси. Ами да, прелестта на живота е именно в търсенето.

Книги, подобни на "Чудното място"

История на света в 10 1/2 глави

История на света в 10 1/2 глави

Джулиан Барнс

23.00 лв.
Вечно и безценно

Вечно и безценно

Ребека Ярос

22.00 лв.
Капри завинаги

Капри завинаги

Роберта Грегорио

18.00 лв.
Истории с животни

Истории с животни

Марк Твен

19.90 лв.
Преди кафето да изстине

Преди кафето да изстине

Тошиказу Кавагучи

20.00 лв.

Други книги от Мелиса Банк

Коментари за "Чудното място"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах