Абонамент за бюлетин
Суперкартоф, книга 2: Зорт III, извънземният цар

Суперкартоф, книга 2: Зорт III, извънземният цар

ISBN: 9786197241778
Издател: Мармот
Издадена: 2024
Брой страници: 56
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 19.00x26.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 16.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Романи за деца и юноши
За първи път истински извънземен космически кораб посещава Земята. Твърде жалко, че това е корабът на Зорт III, ужасният цар Охлюв. С помощта на своя предан слуга, предания Роботин, той възнамерява да си отмъкне един специален сувенир от нашата планета - землянин. За щастие Суперкартоф е винаги там, където имат нужда от него, дори това да е по чиста случайност...

----------------

Комиксите от серията „Суперкартоф“ са дело на Артур Диаз Мартинез, известен още като Артур Лаперла, роден в Барселона през 1975 г. Той изучава философия в Университета на Барселона и илюстрация в Училището по изкуства Serra i Abella. Работи като сценарист, илюстратор и карикатурист от 1996 г. за издатели като Enciclopedia Catalana, Teide, Barcanova, Cruïlla, SM, Edebé, Salvat, както и за издателства на комикси като Planeta de Agostini, La Cúpula или канадския Paquet. Освен че илюстрира комикси и за много други писатели, той самият е и автор.

Преводът на комиксите от серията е дело на Елица Попова.
Еллица е филолог – италианист, литературен критик и преводач на художествена литература от италиански, каталонски и испански. Елица е и асистент в секцията по Сравнително литературознание на Института за литература – БАН. Учила е археология, има магистърска степен по италианистика от Университета в Кънектикът, САЩ. Живее и твори между своя роден град, София, и Барселона, където е преподавала в Барселонския университет. Фотографията, с която се занимава непрофесионално, но с постоянство и задълбочено, е простор за нейното творческо въображение и допълва литературоведското ѝ призвание.

За редакцията на „Суперкартоф“ грижата пое Ненко Генов.
Ненко е родом от Пловдив, но живее със семейството си в Полша, където работи като учител. Завършил e английска филология и магистратура "Филмово и телевизионно изкуство". Обожава грабващите истории и вълнуващите приключения под всякаква форма. Работил е в телевизия, снимал е късометражни филми, сценарист е на няколко детски театрални постановки. Автор е на трилогията "Сбогом, дневнико!" (която също илюстрира), както и на "Приключенията на капитан Клод и Небесните негодяи". Превежда от английски и полски език, изявява се и като редактор. Освен по картинни книги и детско-юношеска литература, Ненко се труди и по родните издания на поредицата "Междузвездни войни", както и по комикси и манга от Marvel, DC и Дисни. Когато не спасява галактиката от Тъмната страна на Силата, Ненко продължава да пише книги.

Книги, подобни на "Суперкартоф, книга 2: Зорт III, извънземният цар"

Суперкартоф, книга 1

Суперкартоф, книга 1

Артур Лаперла

16.00 лв.
Изкривените, книга 2

Изкривените, книга 2

Скот Коутън, Кира Брийд-Райсли

14.90 лв.
Хрониките на Нарния. Брий и неговото момче

Хрониките на Нарния. Брий и неговото момче

Клайв С. Луис

16.99 лв.
Пътешествията на Гъливер

Пътешествията на Гъливер

Джонатан Суифт

20.00 лв.
Моята луда седмица с Тес
-10%

Моята луда седмица с Тес

Анна Волц

15.30 лв.

Други книги от Артур Лаперла

Коментари за "Суперкартоф, книга 2: Зорт III, извънземният цар"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах