Абонамент за бюлетин
Суперкартоф, книга 1

Суперкартоф, книга 1

ISBN: 9786197241761
Издател: Мармот
Издадена: 2024
Брой страници: 56
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 16.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Романи за деца и юноши
За Супермакс вече нищо не е както преди...

Kоварният Доктор Злостник превърна най-добре сресания защитник на справедливостта в картоф. Не стига това, ами заплашва да превърне в картоф всеки, който му се противопостави. Но има нещо, което Дoктор Злостник не знае, и то е, че Супермакс, макар и картоф, не е някаква си обикновена грудка. той е Суперкартоф.

Дали Супермакс ще намери начин да си върне перфектния перчем? Дали ще успее да принуди Доктор Злостник да му построи разкартофатор, за да си върне човешкия облик?

Предстои да разберем в тези 56 цвени страници изпълнени с екшън и много хумор.

------------------

Комиксите от серията „Суперкартоф“ са дело на Артур Диаз Мартинез, известен още като Артур Лаперла, роден в Барселона през 1975 г. Той изучава философия в Университета на Барселона и илюстрация в Училището по изкуства Serra i Abella. Работи като сценарист, илюстратор и карикатурист от 1996 г. за издатели като Enciclopedia Catalana, Teide, Barcanova, Cruïlla, SM, Edebé, Salvat, както и за издателства на комикси като Planeta de Agostini, La Cúpula или канадския Paquet. Освен че илюстрира комикси и за много други писатели, той самият е и автор.

Преводът на комиксите от серията е дело на Елица Попова.

Еллица е филолог – италианист, литературен критик и преводач на художествена литература от италиански, каталонски и испански. Елица е и асистент в секцията по Сравнително литературознание на Института за литература – БАН. Учила е археология, има магистърска степен по италианистика от Университета в Кънектикът, САЩ. Живее и твори между своя роден град, София, и Барселона, където е преподавала в Барселонския университет. Фотографията, с която се занимава непрофесионално, но с постоянство и задълбочено, е простор за нейното творческо въображение и допълва литературоведското ѝ призвание.

За редакцията на „Суперкартоф“ грижата пое Ненко Генов.

Ненко е родом от Пловдив, но живее със семейството си в Полша, където работи като учител. Завършил e английска филология и магистратура "Филмово и телевизионно изкуство". Обожава грабващите истории и вълнуващите приключения под всякаква форма. Работил е в телевизия, снимал е късометражни филми, сценарист е на няколко детски театрални постановки. Автор е на трилогията "Сбогом, дневнико!" (която също илюстрира), както и на "Приключенията на капитан Клод и Небесните негодяи". Превежда от английски и полски език, изявява се и като редактор. Освен по картинни книги и детско-юношеска литература, Ненко се труди и по родните издания на поредицата "Междузвездни войни", както и по комикси и манга от Marvel, DC и Дисни. Когато не спасява галактиката от Тъмната страна на Силата, Ненко продължава да пише книги.

Книги, подобни на "Суперкартоф, книга 1"

Суперкартоф, книга 2: Зорт III, извънземният цар

Суперкартоф, книга 2: Зорт III, извънземният цар

Артур Лаперла

16.00 лв.
Хрониките на Нарния. Последната битка
-10%

Хрониките на Нарния. Последната битка

Клайв С. Луис

15.29 лв.
Фантастична тортена експлозия, книга 1

Фантастична тортена експлозия, книга 1

Сандра Грим

25.00 лв.
Хрониките на Нарния: Сребърният стол
-10%

Хрониките на Нарния: Сребърният стол

Клайв С. Луис

15.29 лв.
Възходът на драконите

Възходът на драконите

Кейти Цанг, Кевин Цанг

19.99 лв.

Други книги от Артур Лаперла

Коментари за "Суперкартоф, книга 1"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах