Абонамент за бюлетин
Пътешествие до края на стаята
-10%

Пътешествие до края на стаята

ISBN: 9547690744
Издател: Обсидиан
Издадена: 2004
Брой страници: 272
Корица: Мекa
Език: Английски
Размери: 13.00x20.00
Тегло: 0.309
Корична цена: 9.00 лв.
Цена: 8.10 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Проза
Оушън, бивша танцьорка в секс щоу и търсена специалистка по компютърна графика, обича да пътува, но не желае да излиза. Отвън е мръсно, опасно, объркано. Вместо да напуска удобния си апартамент в Южен Лондон, тя предпочита да доведе света при себе си, използвайки сателитен телефон, интернет и компанията на любопитни туристи. Днес всичко може да бъде доставено у дома и разполагащата с достатъчно пари Оушън може да си позволи да задоволи всеки свой каприз. Животът й изглежда приятен и подреден до момента, когато започва да получава писма от стар приятел… който би трябвало да е умрял преди десет години.
Прибягвайки до услугите на Одли, притежател на агенция за събиране на дългове, Оушън трябва да обиколи света, ако иска да разбере миналото си. Пътешествието й преминава през секс клубовете на Барселона, бойните полета на Югославия и осеяните с трупове океански дълбини на лагуната Чуук, за да завърши отново в дома, “който никога не е място, а само човек”.

Един от най-блестящите актьори на съвременната литературна сцена в Англия отново е във върхова форма – Тибор Фишър разсъждава върху странностите на света, необятността на познанието, същността на злото, значението на кетчупа и корупцията в лондонската община Ламбет. “Пътешествие до края на стаята” е блестящ, остроумен и провокиращ интелигентността роман, който ще достави удоволствие на любителите на парадокса, нестандартното чувство за хумор и невероятните словесни игри.
Тибор Фишър е роден в Стокпорт през 1959. Родителите му, професионални баскетболисти, емигрират от Унгария в Англия през 1956. Фишър е израснал в Бромли, Южен Лондон и завършва латински и френски в Кеймбридж. След дипломирането си, работи за телевизионни компании и вестници в Англия и Будапеща. След завръщането си в Лондон започва да пише първата си книга “Под жабата” и междувременно работи като журналист и наемен работник за адвокатска кантора – опит, който в последствие използва в кратките си разкази, описващи лудостта и престъпленията.
“Под жабата” е била отхвърлена от 50 английски и 12 американски издателства преди да бъде публикувана през 1992, когато печели наградата “Бети Траск” и е номинирана за наградата “Букър” през 1993. Списание “Гранта” определя Тибор Фишър като един от 20-те най-добри млади английски писатели за 1993 година.

Книги, подобни на "Пътешествие до края на стаята"

История на света в 10 1/2 глави

История на света в 10 1/2 глави

Джулиан Барнс

23.00 лв.
Вечно и безценно

Вечно и безценно

Ребека Ярос

22.00 лв.
Капри завинаги

Капри завинаги

Роберта Грегорио

18.00 лв.
Истории с животни

Истории с животни

Марк Твен

19.90 лв.
Преди кафето да изстине

Преди кафето да изстине

Тошиказу Кавагучи

20.00 лв.

Други книги от Тибор Фишър

Коментари за "Пътешествие до края на стаята"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах