Абонамент за бюлетин
Мостове към света на деменцията
-10%

Мостове към света на деменцията

ISBN: 9789544748555
Издател: Кибеа
Издадена: 2019
Брой страници: 264
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Медицина и здраве, Книги за здравето
Поемайки отговорността и тежестта на домашната грижа, близките са объркани, понякога дори отчаяни, поради огромните промени, настъпили в характера и в поведението на стария човек. Гняв, безпомощност, срам и вина са най-често изпитваните чувства.

Какво да направя, когато ме обвинява, че съм откраднала нейни вещи? Не ме познава, бърка ме с друг човек – ужасно! Не познава дома си и непрекъснато иска да си ходи „у дома“, никакви увещания не помагат!

Няма лекарство, което може да помогне в подобни случаи.Нечовешко е болните да са непрекъснато под наркоза, за да не внасят хаос и тревога. Не по-малко щети нанасят опитите да ги върнем в реалността – те реагират с гняв, засилване на симптомите или още по-дълбоко потъване в себе си.

Методът на валидизация е създаден през 60-те и 70-те години на миналия век от американския социален педагог Наоми Файл със задачата да помогне за разбиране на шокиращото поведение у стари хора с деменция и за изграждане на отношения на уважение и приемане без оценяване и осъждане. С негова помощ се създава съвършено нов тип общуване, което носи облекчение, дори радост.

Двете авторки – Петра Ферхер и Гунвор Срамек, разказват в книгата вълнуващи истории от дългия си опит с метода на валидизация. По лесен за разбиране начин описват подхода към анализ на ситуациите и прилагането на съответните техники за постигане на благоприятен изход. Въвеждането в теорията на метода е кратко; основната цел е да се покаже неговото използване в трудното ежедневие на грижата. Четейки, се оказваме в домовете на хора с различна националност и социален статус, а също и в заведения за социални грижи с проблемите на служители от помагащите професии. Всеки, засегнат от проблема, може да намери нещо за себе си и да научи използваеми стратегии.

Книги, подобни на "Мостове към света на деменцията"

Остаряването

Остаряването

Владимир Симов

45.00 лв.
Това не е диета

Това не е диета

Давиния Тейлър

19.95 лв.
Алманах на диетите
-10%

Алманах на диетите

М. Ройзен, М. Оз

31.50 лв.
Лечение с метода Герсон
-10%

Лечение с метода Герсон

Шарлот Герсон, Беата Бишъп

30.60 лв.
Силата на студа

Силата на студа

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.

Други книги от Петра Ферхер

Коментари за "Мостове към света на деменцията"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах