Абонамент за бюлетин
Поемеш ли към ада, яхай хубава кобила
-10%

Поемеш ли към ада, яхай хубава кобила

ISBN: 9789549227994
Издател: Ерго
Издадена: 2010
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Чешка
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Романът "Поемеш ли към ада, яхай хубава кобила" започва и завърша с думата Нищо, повторена четири пъти! Не може обаче да има Нищо, Все трябва да има Нещо!
Авторът

Яндоурек го търси. И се пита: "Нима Исус би бил против, ако се събуждам до момиче със зелени очи?"
Загубата на вяра разчиства пътя за бездуховността, за лъжепророците и сектите, за увлечението по източните философии и по политическите доктрини, както и за другата крайност - религиозния (и не само религиозния) фанатизъм, мистицизма, суеверието!
Свещеникът, захвърлил расото, изживява катарзис: "Бих вярвал, но в какво? Няма църква, заслужаваща доверие. Живот, посветен на Бога, е авантюра. Но и Живот без Бог е авантюра!"

"Галерия от образи на наши съвременници, обрисувани с ирония или сарказъм, търсещи Истината в Духовното, в Секса, или и в двете, чиито живот протича на фона на превратните обществени и политически събития на предела между двете столетия."
Маргарита Кюркчиева


– Светът върви към гибел. Това не е евтина проповедническа фраза. Няма да е гибелта, обещавана открай време от проповедниците на всички вероизповедания, църкви и движения. Проблемът не е, че хората много пият. Винаги са пили много. Или че се съвкупяват безразборно. Няма епоха, през която да не са правили любов повече, отколкото е необходимо и здравословно. И алчността не е достатъчна причина за края на света. Известна ли ви е страна или епоха, когато трупането на пари да не е било главната човешка дейност?

Как да опонирам на тази жена! Съмнително е дали имаше право, но несъмнено държеше под контрол ситуацията. Не се чувствах ни най-малко отговорен за облика на днешния свят. Не съм виновен, че е пълен с убийци, които отвличат самолети, взривяват бомби в испански кафенета, в израелски автобуси и на италиански гари. Никога не съм изтезавал евреи, нито палестинци, не съм разпръсквал тълпите с водна струя никъде – нито в Сантяго, нито в Прага. Не съм изнасилвал малолетни ученички по плажовете. Не съм продавал дрога на гимназисти, не съм разпространявал порнография по интернет и не съм изселвал цигани от страната. Дори не съм блъсвал пенсионер при разминаване на пешеходната пътека и не съм продавал развалено месо. Аз съм приличен и безопасен човек.

Книги, подобни на "Поемеш ли към ада, яхай хубава кобила"

Бомба под леглото
-10%

Бомба под леглото

Ян Яндоурек

12.60 лв.
Бедствието

Бедствието

Никол Сноу

22.00 лв.
Спектакъл

Спектакъл

Стефани Гарбър

28.00 лв.
Спектакъл

Спектакъл

Стефани Гарбър

35.00 лв.
Между редовете

Между редовете

Джазмин Гилори

19.90 лв.

Други книги от Ян Яндоурек

Коментари за "Поемеш ли към ада, яхай хубава кобила"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах