Абонамент за бюлетин
Убийство в Лейк Дистрикт
-5%

Убийство в Лейк Дистрикт

ISBN: 9789543653003
Издател: Еднорог
Издадена: 2024
Брой страници: 400
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 23.90 лв.
Цена: 22.71 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Един упорит инспектор е изправен пред неразрешима мистерия с много изненадващи обрати в британската криминална класика на Джон Бюд „Убийство в Лейк Дистрикт”

“Онези, които харесват една добре съставена и непретенциозна детективска история, несъмнено ще се съгласят, че Джон Бюд заслужава да бъде още по-широко представен на читателите”.

Мартин Едуардс

Макар да е сред водещите автори на криминални романи преди и след Втората световна война, днес името на Джон Бюд не говори много на почитателите на този жанр. Освен с интригуващ сюжет, историите му се открояват с интересни герои, чудесно пресъздадена атмосфера и чувство за хумор. Още в първите си романи Бюд решава действието да се развива в привлекателни места из Великобритания, които са идеални за фон на криминалната интрига. Пример за това е „Убийство в Лейк Дистрикт“, в който главен герой е инспектор Мередит от Скотланд Ярд, познат ни от романа „Смърт на Ривиерата“.

На път към дома си един фермер установява, че бензинът в колата му е на привършване. Той се отправя към малка бензиностанция край селце в Лейк Дистрикт, красивата Езерна област на Англия. Предстои му шокиращо откритие: един от собствениците на гаража се е отровил с въглероден окис в собствената си кола. Изглежда, че става дума за самоубийство, но има един проблем: младият мъж не е имал никаква причина да се самоубие.

Това е отправната точка в разследването на инспектор Мередит. Докато той оглежда подробно местопрестъплението, започват да изплуват все повече улики, които затвърждават убеждението му. Явно някой много се е постарал да инсценира самоубийство. Някой, който не е предполагал, че със случая ще се заеме един педантичен инспектор като Мередит.

Разследването на убийството обаче не напредва много. Мередит така и не успява да разкрие убедителен мотив за извършването му, а единственият потенциален заподозрян има солидно алиби. Оказва се, че мъртвецът е притежавал твърде много пари, които явно не са плод на честен труд. Очевидно нещо се е случило, но дали е резултат от изнудване или някаква по-голяма престъпна схема? Мередит упорито се опитва да разплете мистерията, но трябва да е много търпелив, защото всяка улика се оказва част от огромен пъзел.

Джон Бюд описва увлекателно работата на своя любим герой. Мередит старателно търси улики, които са малко, но се оказват значими в процеса на разследването. А колкото повече напредва той, толкова всичко изглежда все по-сложно и неразрешимо. Бюд представя галерия от колоритни герои, които подсилват интригата, а романът се радва на успех и заради добавената щипка очарователен английски хумор.

Книгата е част от специално подбраната поредица на Британската библиотека, представяща забравени шедьоври от златните години на британската криминална проза с тематично изработени оригинални корици. Несправедливо пренебрегнати и неоценени навремето, много от тези заглавия не са били издавани повторно след края на Втората световна война. Всяка книга излиза с предговор от съвременен писател на криминални романи. В случая това е Мартин Едуардс, който разказва любопитни подробности за автора и неговия специалитет – озадачаващите убийства.

Книги, подобни на "Убийство в Лейк Дистрикт"

Смърт на Ривиерата
-5%

Смърт на Ривиерата

Джон Бюд

21.76 лв.
Минимален риск

Минимален риск

Лий Чайлд

24.00 лв.
Братство в смъртта

Братство в смъртта

Нора Робъртс

22.95 лв.
Ловецът

Ловецът

Тони Парк

17.00 лв.
Червената земя

Червената земя

Тони Парк

17.00 лв.

Други книги от Джон Бюд

Коментари за "Убийство в Лейк Дистрикт"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах