Абонамент за бюлетин
Странната Сали Даймънд
-5%

Странната Сали Даймънд

ISBN: 9789543652884
Издател: Еднорог
Издадена: 2023
Брой страници: 448
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 24.90 лв.
Цена: 23.66 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Смайващи и разтърсващи от първото изречение до последната страница – това определение е в сила за всички романи на Лиз Нюджънт. Авторката на „Стаено зло“, „Малки жестокости“ и „Загадката Оливър“ пресъздава по потресаващ начин отклоненията в човешкото поведение. Най-новият й роман „Странната Сали Даймънд“, превърнал се в най-продаваната книга в Ирландия за 2023 г., ни среща с поредния необикновен герой – една невписваща се в обществото жена, която ще се сблъска с последиците от своето мрачно минало.

Сали Даймънд е истинска откачалка, но самата тя е напълно наясно с това. Да, Сали е странна, емоционално незряла, никога не е имала приятели и социални контакти и предпочита да живее в уединение заедно със своя баща. Той често й повтаря, че когато умре, тя ще е най-добре да го… изхвърли на боклука. И когато това наистина се случва и трупът му е открит там, бедната Сали, която тепърва ще трябва да научи много, включително и че хората не винаги казват това, което мислят, ще привлече трайно вниманието на медиите и полицията в своето малко ирландско градче.

Разбира се, Сали съвсем не е подготвена за онова, което предстои. Не е подготвена за разкритията за самата нея и за нейното минало. А тези разкрития са свързани с ужасите през първите години от живота й, за които тя почти няма никакъв спомен. Докато шокиращата истина се разкрива бавно пред нея, Сали за първи път навлиза в света на възрастните. Тя ще намери свои приятели, ще може сама да взема решения за бъдещето си, постепенно ще започне да се учи да разбира хората и да овладява своите обезпокоителни пристъпи на гняв.

Забележителна е промяната, която настъпва с големи усилия от страна на Сали. Животът й няма да бъде същият и привидно тя вече далеч не е толкова странна. И когато започва да привиква с тази нова нормалност, с нея се свързва един непознат от далечна Австралия. Оказва се, че той знае доста смущаващи подробности от миналото на Сали, за които никой не е подозирал. Кой е този човек и дали тя ще се съгласи да му се довери? И какво ще се случи, след като Сали все пак се престраши да погледне към миналото?

Романът на Нюджънт е като пропадане в мрака на човешката душа. И въпреки че ни пренася през океан от емоции и засяга изключително смущаващи теми за травмите от детството, които оставят следи за цял живот, в него има изненадващи пролуки на светлина и надежда, та дори и хумор. Защото ни потапя в съзнанието на една непораснала жена, която приема всичко прекалено буквално и не може да контролира мислите и чувствата си. Но въпреки това не преставате да се вълнувате за нея и да се чувствате съпричастни към всичко, което й се случва.

Недодялана и първична, Сали Даймънд е поредният уникален образ, който само Лиз Нюджънт може да създаде. Авторката бавно и безкрайно достоверно ни представя детайлите от нейното стъписващо минало, насищайки действието с непрекъснати обрати и изненади, което е и причината за пристрастяващия ефект от романа. „Нюджънт създава вълнуваща, напълно обсебваща мистерия, която заедно с уникалния, незабравим образ на Сали, превръща този роман в абсолютен шедьовър“, е коментарът на BookReporter.

Книги, подобни на "Странната Сали Даймънд"

Малки жестокости
-5%

Малки жестокости

Лиз Нюджънт

18.91 лв.
Загадката Оливър
-5%

Загадката Оливър

Лиз Нюджънт

19.86 лв.
Стаено зло
-5%

Стаено зло

Лиз Нюджънт

17.01 лв.
Коледни писма

Коледни писма

Джени Хейл

17.95 лв.
Измерването на света

Измерването на света

Даниел Келман

22.00 лв.

Други книги от Лиз Нюджънт

Коментари за "Странната Сали Даймънд"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах