Абонамент за бюлетин
Списъкът
-5%

Списъкът

ISBN: 9786191651122
Издател: Ергон
Издадена: 2021
Брой страници: 432
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Шведска
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 19.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Джон Адърли се събужда в болнично легло в Балтимор, целият надупчен от куршуми. В азмътеното съзнание на федералния агент под прикритие се въртят ужасяващи сцени от собствения му разстрел и пулсира мисълта, че по чудо е останал жив. А на метри от него, в съседното легло е човекът, който само преди 24 часа е насочил пистолет в главата му.

Десет години по-рано в малкото шведско градче Карлстад полицията издирва Емели Бюрвал, наследница на милиардерска фамилия. Хеймер и Сисела Бюрвал се боят, че дъщеря им е отвлечена, но никой не ги търси за откуп. Един беден младеж е арестуван по подозрение в убийството на Емели, но той отрича обвиненията, труп няма и заподозреният не може да бъде съден. Когато това студено досие попада в ръцете на Адърли, той изживява истински шок. Джон осъзнава, че има специален интерес към изчезването на Емели Бюрвал. Условието му да бъде прехвърлен като следовател в Карлстад си е чисто изнудване. Съгласието на ФБР идва със смразяващото: „Сбогом Джон. Вече си сам“.

В новата си роля Джон е изправен пред остър недостиг на време и куп въпроси: що за странен списък е татуиран върху ръката на Емели? Защо последното квадратче е белязано с кръв? Кой е направил снимката със списъка – самата Емели, или някой є е „помогнал“? Какво всъщност е станало и къде е момичето? Джон не може да напредне с разследването без да се разкрие, а направи ли това – картелът, в който е бил внедрен, ще го надуши; присъдата за предателство е смърт. Последното разкритие на Джон отприщва ада. Той има само деветнайсет часа да направи следващия си ход.

------------------------
ПЕТЕР МОЛИН е журналист, ПЕТЕР НИСТРЬОМ – актьор, театрален режисьор и сценарист. Израснали заедно в малко шведско градче, приятелите пишат първия си „трилър“ на 10 годишна възраст. „Списъкът“ е техният дълбок пробив в привилегированата и опасна територия на скандинавския „черен роман“, завзета от световноизвестни имена. Но какъв пробив само! Появата на „Списъкът“ е СЕНЗАЦИЯ – никой не може да повярва, че такъв зашеметяващ трилър е написан от дебютанти. За по-малко от година само в Швеция са продадени над 100000 копия, „Списъкът“ е преведен в 20 страни, а Молин и Нистрьом спечелиха наградата „НАЙ-ДОБЪР КРИМИНАЛЕН РОМАН НА ГОДИНАТА".

Книги, подобни на "Списъкът"

Черна тантра
-5%

Черна тантра

Петер Молин, Петер Нистрьом

19.00 лв.
Когато тя изчезна

Когато тя изчезна

Минка Кент

20.00 лв.
Пътника без лице

Пътника без лице

Никола Бьогле

20.00 лв.
Завръщането на съдията Ди

Завръщането на съдията Ди

Джон Шън Йен Ний

19.99 лв.
Диво животно

Диво животно

Жоел Дикер

24.00 лв.

Други книги от Петер Молин

Коментари за "Списъкът"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах