Абонамент за бюлетин
Светият дух и краят на историята
-5%

Светият дух и краят на историята

ISBN: 9786197718195
Издател: Дилок
Издадена: 2024
Брой страници: 240
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 14.25 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История
Божидар Палюшев е роден на 08.01.1941 г. в София. Научните му интереси и работи са в областта на теоретичната и ядрената физика, математиката, философията на науката, политологията, икономиката и християнското богословие. Завършил е висше образование по теоретична и ядрена физика в Букурещкия университет, Румъния. Защитава докторска дисертация по теория на елементарните частици в Московския държавен университет в Русия. През 1972 г. е работил в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика и във Философския институт на БАН. След 1989 г. е натоварен от новата демократична власт да чете лекции по Основи на политологията, изместила преподаваната дотогава Марксистка философия. Лекциите той изнася пред студентите юристи от Югозападния университет в Благоевград през периода от 1991 до 1994 г. Издаден е и негов учебник „Основи на политологията“, възприет като учебно помагало в редица български университети и висши учебни заведения. През 1995 г. е издигнат за член на Руската академия на науките. Автор е на много научни статии, публикувани в редица авторитетни международни списания. Написал е поредицата от книги „Физика на Бога“, в седем отделни тома. Някои от тях са преведени на английски, руски и корейски езици.

Автор е и на получилите популярност в България книги „Теорията на интелигентния дизайн срещу дарвинизма“, „Теория на квантовата гравитация и космическия разум“, „Грешките на херметизма и езотеризма, шифърът на Да Винчи и истината за Иисус Христос“, „Въведение в универсалното християнско богословие - I и II част", „Информационното общество“, „Философия на геометрията“, „Световната конспирация в глобалната икономика и в духовната култура на човечеството“ и в съавторство „Световната конспирация 24".

Теоретичните идеи, разработени от Б. Палюшев, намират приложение в много области. С помощта на руски, украински и български специалисти и инженери е разработена т. нар. „Торсионна технология“, която се оказва много ефективна например при получаването на топлинна енергия и пречистването на водите. Новите идеи намират приложение и в разработваната през последните две десетилетия теория на креационизма, известна на запад още и като теория на интелигентния дизайн.

Книги, подобни на "Светият дух и краят на историята"

Златото на Вълчан Войвода
-10%

Златото на Вълчан Войвода

Галина Иванова

13.50 лв.
Цар Симеон

Цар Симеон

Димитър Мантов

20.00 лв.
Дълг и чест. Любен Каравелов
-10%

Дълг и чест. Любен Каравелов

Панко Анчев

18.00 лв.
Пътеводител в Средновековието
-5%

Пътеводител в Средновековието

Антъни Бейл

28.41 лв.
Пътеводител в Средновековието - твърда корица
-5%

Пътеводител в Средновековието - твърда корица

Антъни Бейл

32.21 лв.

Други книги от Божидар Палюшев

Коментари за "Светият дух и краят на историята"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах