Абонамент за бюлетин
Романси в глобално кърваво
-5%

Романси в глобално кърваво

ISBN: 9540722411
Издадена: 2005
Брой страници: 230
Корица: Мекa
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 8.00 лв.
Цена: 7.60 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Проза
С романа си “Романси в глобално кърваво” Къдринка Къдринова прави уникален за българската белетристика опит да се докосне до вълненията на света през последните около две десетилетия чрез историите на героите си, пръснати из седем различни страни на три континента, но преплели съдбите си с исторически трусове и емоционални връзки. Динамичното действие отвежда читателя в планините на Централна Америка, в дворците и сред каналите на Венеция, в руската тайга, из уличките на Прага, по площадите на Мадрид, във фавелите и по плажовете на Рио и, разбира се, в дебрите на днешна объркана България. Личи, че авторката лично познава местата, които описва. В сюжетните линии има екзотика, приключения, криминални загадки, любов, политически катаклизми. Книгата се състои от девет самостоятелни на пръв поглед части, свързани с преминаването на герои от един сюжет в друг. Общото заглавие – “Романси в глобално кърваво” - фиксира романтичните нишки във всяка от историите, тласкани към кървави развръзки от глобалния диктат на силните и безскрупулните.

Къдринка Къдринова е сред утвърдените имена на журналистите-международници в България. Пише по проблемите на Латинска Америка, Испания, Русия и ОНД, страните от Южна и Централна Европа, Европейския съюз. Председател е на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България.
Родена е в Рим през 1958 г. Детството си прекарва в Москва. Завършила е Факултета по журналистика в Софийския университет “Кл. Охридски” през 1981 г. Работила е във вестниците “Народна младеж”, “Диалог”, “24 часа”, “Сега”, “Монитор”. В момента е заместник-главен редактор на списание “Тема”. Автор е на книгата “Под небето на Матагалпа” (1985 г.). Журналистическите и житейските пътища са я отвеждали в Аржентина, Белгия, Бразилия, Грузия, Гърция, Испания, Италия, Куба, Никарагуа, Норвегия, Полша, Русия, Словакия, Турция, Украйна, Унгария, Франция, Чехия, Чили и др.

Книги, подобни на "Романси в глобално кърваво"

Shrimp

Shrimp

Димитър Коцев-Шошо

23.80 лв.
Нишка - твърда корица
-10%

Нишка - твърда корица

Виктория Бешлийска

26.99 лв.
Нишка
-10%

Нишка

Виктория Бешлийска

22.50 лв.
Баща ми в мен
-10%

Баща ми в мен

Явора Стоилова

18.00 лв.
Райна - Княгинята на бунта
-10%

Райна - Княгинята на бунта

Мариана Николова

18.90 лв.

Други книги от Къдринка Къдринова

Коментари за "Романси в глобално кърваво"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах