Абонамент за бюлетин
Проектът Армагедон
-10%

Проектът Армагедон

ISBN: 9789545168451
Издател: Летера
Издадена: 2009
Брой страници: 496
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 7.00 лв.
Цена: 6.30 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Взрив в една парижка църква въвлича американския журналист Сам Престън в историята на живота му. Следите от терористичния акт отвеждат Сам до асирийска християнска групировка. Нейният колоритен водач в изгнание Рафат Ганджибар планира създаването на автономна асирийска република в богатите на петролни залежи земи в Северозападен Ирак. Влиятелни организации като евангелистката общност в САЩ, израелците и дори американския президент Джак Ритър тайно и нелегално подпомагат и финансират движението.

Журналистът е поканен в Белия дом да отрази изпълнението на принцеса Тауана, очарователна госпъл изпълнителка, привлечена от фундаменталистите да защитава и пропагандира тяхната кауза. Там се запознава с възкръснал генерал от американската армия. С подреждането на пъзела от все по-шокиращи подробности за "Проектът Армагедон" Сам осъзнава, че животът му наистина виси на косъм. Той се превръща в основна мишена на ЦРУ, френското разузнаване и израелските специални служби МОСАД.
За да разнищи историята и да се отърве жив, Сам Престън се доверява на своя журналистически нюх и неволната помощ на наивния си зет, който става негов случаен спасител в най-подходящото време. Американският журналист лети от Латинския квартал на Париж до Италианската ривиера, от банковата столица на Швейцария Цюрих до замъка Доувър в Англия, преследвайки истината, преди "Проектът Армагедон" да предизвика глобален апокалипсис в Близкия изток.

Романът е дебют на Том Санктън като автор на политически трилъри. Преди това в продължение на двадесет и две години Санктън работи за сп. "Тайм". Последно е ръководил бюрото на списанието в Париж. Съавтор е на световния бестселър "Смъртта на принцесата: Разследването", който разглежда обстоятелствата около смъртта на принцеса Даяна. Мемоарната му книга "Песен за предците" (2006) разказва за неговите ранни години сред легендарните джазмени в родния Ню Орлийнс. Днес живее в Париж.

Книги, подобни на "Проектът Армагедон"

Когато тя изчезна

Когато тя изчезна

Минка Кент

20.00 лв.
Размяната

Размяната

Сандра Браун

19.95 лв.
Крадецът на трупове

Крадецът на трупове

Робърт Луис Стивънсън

19.90 лв.
Завръщането на съдията Ди

Завръщането на съдията Ди

Джон Шън Йен Ний

19.99 лв.
Пътника без лице
-10%

Пътника без лице

Никола Бьогле

18.00 лв.

Други книги от Том Санктън

Коментари за "Проектът Армагедон"
gameofbooks - 15/08/2013
Страхотна книга! Действието се развива толкова динамично, че читателят неусетно потъва в безскрупулния свят на шпионажа и политическите интриги, където властват единствено интересите на могъщите държави, а обикновеният човек не означава нищо. Именно това прави романа реалистичен. Всъщност, толкова реалистичен, че у теб се създава усещането за реалното съществуване на подобни лица и събития от подиума на световната политика.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах