Абонамент за бюлетин
Приятел на Кафка
-10%

Приятел на Кафка

ISBN: 9786191862382
Издател: Жанет 45
Издадена: 2017
Брой страници: 344
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Приятел на Кафка (1970) е най-представителният сборник на Исак Башевис Сингер (1904–1991), автор на романи, разкази, детски книги, пиеси, мемоари и публицистика, класик на три литератури: еврейската, американската и тази на идиш. Книгата съдържа 21 истории, ситуирани по различно време на различно място (САЩ, Полша, Израел, Аржентина), а страниците ѝ са населени с пъстро множество от вълнуващи герои – писатели, чудаци, скитници, мечтатели, шарлатани, чудотворци, донжуани, ясновидци и дори едно опечалено ято гълъби. Българското издание включва увод от големия познавач на Сингер Илан Ставанс и Нобеловата реч на писателя.

"Прекрасната стара еврейска поговорка гласи: „Ако Бог живееше на Земята, хората щяха да хвърлят камъни по къщата му.“ В тази книга има едни много умно хвърлени камъни."
The Guardian

"Темите му са страстта, алчността, гордостта, маниите, несполуките, безразсъдството, безбрежният океан от изненади на подсъзнанието, клокочещият казан на аз-а, безмилостните настъпления на времето и мястото. Разказите на Сингер не предлагат прозрения и благонравни разрешения... Случва се какво ли не; животът е засада, капан; провидението няма как да бъде провидяно..."
The New York Times

"Сингер беше кален в трагедията хуморист; летописец на времената след Холокоста, който често пишеше така, сякаш Холокостът не се е случил – еврейски писател в схватка с еврейската култура, която обезсмъртяваше..."
The New Yorker

"Редом с едноименния разказ Приятел на Кафка, с право смятан за шедьовър, тук са включени други двайсет истории, които са сред най-значимото в късната продукция на нобелиста: те сноват от Източна Европа до Новия свят през различни периоди на двайсетото столетие в опит да изследват най-скришните кътчета на човешката душа."
Q libri

Книги, подобни на "Приятел на Кафка"

Робът

Робът

Исак Башевис Сингер

17.90 лв.
Бедствието

Бедствието

Никол Сноу

22.00 лв.
Спектакъл

Спектакъл

Стефани Гарбър

28.00 лв.
Спектакъл

Спектакъл

Стефани Гарбър

35.00 лв.
Между редовете

Между редовете

Джазмин Гилори

19.90 лв.

Други книги от Исак Башевис Сингер

Коментари за "Приятел на Кафка"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах