Абонамент за бюлетин
Плажът "Омаха"
-10%

Плажът "Омаха"

ISBN: 9547690310
Издател: Обсидиан
Издадена: 2002
Брой страници: 368
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 12.80x20.00
Тегло: 0.402
Корична цена: 8.00 лв.
Цена: 7.20 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Трилъри
След смъртта на невръстната му дъщеря и развода с амбициозната Констанс обещаващата кариера на Филип Баркли - юридически съветник във висшата администрация - се сгромолясва. Сега той живее ден за ден, без интереси, без амбиции, губи дори любопитство.
До деня, в който му възлагат да оглави едно твърде деликатно разследване.
Изчезнал е Мартин Грийн, съветник в Комисията по разузнаване към Американския сенат. ФБР твърди, че случаят засяга националната сигурност. Още повече, че председател на тази комисия е сенаторът Уорън Йънг - бъдещ кандидат-президент и надежда на управляващата партия да се задържи в Белия дом. Един шпионин в близкото му обкръжение може да го провали още на първичните избори.
Филип Баркли съзнава, че многопосочни политически интереси са продиктували решението тъкмо той да изготви "правилния" доклад и да поднесе удобната "истина". За мнозина почтеността и професионалната му етика не подлежат на съмнение. Крехкото му психическо здраве заплашва да го превърне в безволев инструмент за машинации.
Скоро Филип получава помощник в лицето на амбициозна млада агентка от ФБР. От тях се очаква да приключат, преди разгадаването на мистерията около Мартин да осуети надеждите на Йънг, а не да докажат кой и защо е натопил Грийн. Тайнственият кукловод ще направи всичко възможно да попречи на Баркли да открие истината, довела до смъртта на Грийн - дори това да означава ново убийство.
Почти всеки, когото Филип търси във връзка с Мартин, умира или изчезва. Разследването го отвежда в Ню Йорк, в Аризона и Флорида и назад във времето към едно съмнително самоубийство, станало преди половин век.
Двуличие и предателство изобилстват в този динамичен разказ, осеян с капани, препятствия и непредвидими обрати както пътя към Белия дом.
"Плажът Омаха" е вторият роман на Стивън Хорн, чийто дебют "В нейна защита" излезе на българския пазар с марката на ОБСИДИАН през 2000-та година. Талантлив практикуващ адвокат с литературна дарба, авторът затвърждава своето име в жанра с новия си роман - класически трилър и съвършено лятно четиво.

Книги, подобни на "Плажът "Омаха""

Такива чаровни лъжкини

Такива чаровни лъжкини

Карън М. Макменъс

19.90 лв.
Горящ пясък

Горящ пясък

Клайв Къслър

19.99 лв.
Мираж

Мираж

Камила Лекберг

28.00 лв.
Високо в небето, Мистериите на мис Фишър #2
-10%

Високо в небето, Мистериите на мис Фишър #2

Кери Грийнуд

17.10 лв.
Само лъжи

Само лъжи

Дейвид Балдачи

24.00 лв.

Други книги от Стивън Хорн

Коментари за "Плажът "Омаха""
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах