Абонамент за бюлетин
Параноя
-10%

Параноя

ISBN: 9789542928508
Издател: PROBOOK
Издадена: 2013
Брой страници: 544
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.99 лв.
Цена: 14.39 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Адам Касиди е на двадесет и шест, обича купоните и мрази работата си на отговорник-отдел във високотехнологична компания. Опитва се да се движи „по допирателната”, да не се набива на очи, да си почива възможно най-много и да получава чека си всеки месец. Но един ден решава да прецака големите клечки и хаква вътрешната счетоводна система на корпорацията с почти идеална цел – компанията да плати за тържеството по повод пенсионирането на един от най-нископоставените в корпоративната йерархия служители. И компанията плаща - от тайната сметка за представителни разходи, коята е само за „костюмарите”. Всичко върви добре, докато не се появява нощната охрана...

Хванат на местопрестъплението и привикан в отдел „фирмена сигурност”, Адам очаква да получи заповедта за уволнението си. Но всъщност той няма идея колко дълбоко е затънал. Защото „малкото парти” е струвало почти 80 000 долара и вместо уволнение, пред Адам има избор - 45 години затвор по различни обвинения или да приеме специалната оферта на безмилостния си и тираничен шеф.

И така Адам се превъща в корпоративен шпионин. Обучен от най-добрите и снабден с вътрешна информация, той постъпва на работа основния конкурент на неговия работодател.

------------

Джоузеф Файндър е роден през 1958 г. в Чикаго, Илинойс. Прекарва по-голямата част от детството си в Афганистан и Филипините, където работят родителите му. След завръщането си в САЩ Файндър се насочва към изучаване на руски език в университета Йейл и специализира руски език и култура в Харвард. Още като студент публикува първата си книга, в която описва връзките между комунистически Кремъл и влиятелен американски бизнесмен. През 1991 г. излиза неговия роман „Московски клуб”, в който Файндър описва ситуация на военен пуч срещу президента Елцин в Русия. Това става шест месеца преди реално да се случи точно такъв пуч.

През 1994 г. Файдър пише книгата „Извънредни сили” в който главен герой е внедрен в ЦРУ шпионин на КГБ, заемащ висока позиция. Романът излиза на пазара няколко дни преди разкриването на Олдрич Еймс – един от най-големите шпионски скандали на 20-ти век. През 1996 г. Файндър публикува „Нулевият час” – първият в историята роман, написан в официално сътрудничество едновременно с ЦРУ и ФБР. През 2009 г. с романът си „Изчезнал” Джоузеф Файндър поставя началото на нова поредица с главен герой Ник Хелър. Следовател, който никога не забравя, че жертвите са били живи хора и тяхната смърт е оставила след себе си празнина в душите на техните близки.

Книгата е номинирана през 2010 за най-добър роман от „Международната организация на писателите на трилъри”. Втората книга от поредицата „Погребани тайни”.

Книги, подобни на "Параноя"

Подозрение
-10%

Подозрение

Джоузеф Файндър

14.39 лв.
Погребани тайни
-10%

Погребани тайни

Джоузеф Файндър

13.49 лв.
Изчезнал
-10%

Изчезнал

Джоузеф Файндър

13.49 лв.
Горящ пясък

Горящ пясък

Клайв Къслър

19.99 лв.
Мираж

Мираж

Камила Лекберг

28.00 лв.

Други книги от Джоузеф Файндър

Коментари за "Параноя"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах