Абонамент за бюлетин
Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк
-10%

Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк

ISBN: 9789542818892
Издател: Сиела
Издадена: 2015
Брой страници: 248
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Канадска
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Музика, Биографична литература
„Отплаване. Фантастичното пътешествие на „Уайтснейк” е първият опит да бъде разказана цялата история на групата на Дейвид Ковърдейл. Много се е изписало досега за „Бялата змия”, но никой не се е осмелявал да събере на едно място фактите от дългия живот на групата – от корените на Ковърдейл в „Дийп Пърпъл” до днес. С тази задача се е заел канадският журналист от руски произход Мартин Попов. Той от десетилетия следи историята на рок музиката и многократно е разговарял с бивши и настоящи членове на „Уайтснейк”, които в неговите интервюта разказват от първо лице за нея.

В „Отплаване” музикантите ще открият историята на групата, описана от титани на рока като Дейвид Ковърдейл, Джон Лорд и Стив Вай. Читателите ще разберат от какво е вдъхновен текстът на Here I Go Again и защо песента Fool For Your Loving е била написана в конюшня. Авторът припомня бурните отношения между великите музиканти, както и сблъсъците с моралистите заради нецензурните текстове и неприличните обложки. Отделено е специално внимание и на връзката на Ковърдейл с Тоуни Китейън – сексапилната жена от клиповете на групата, която мнозина обвиняват, че се е превърнала в нещо като Йоко Оно за „Уайтснейк” и отдалечава Дейвид от бандата.

Мартин Попов е включил и подробна дискография на групата, както и рецензии и описания на песните от най-великите албуми на „Уайтснейк”.

С над 50 книги на тема рок и метъл Мартин Попов е един от най-опитните изследователи на твърдата музика. Той е огледал подробно всяко клонче от огромното родословно дърво на рока и е извлякъл от там всичко, което меломаните си заслужава да знаят за своите любими групи.

-------------

Бърни Марсдън:
„Дейвид много си пада по леко сексистките текстове и беше много забавно, че написа това. В последствие някой от текстовете ни започнаха да стават малко по-нецензурни, но ние просто се забавлявахме.”

Бърни Марсдън за албума Lovehunter:
„Ние не възприемахме всичко това много насериозно. По онова време имаше някои журналисти, които ни имаха зъб и доста се заяждаха. Приемаха текстовете твърде буквално, а ние изобщо не се взимахме толкова насериозно. Гледахме да се забавляваме. „Обичам те, а сега лягай’ – не беше точно Шекспир. Наистина ли смятате, че някой би говорил така насериозно? Разбира се, че не.”

Ковърдейл за Here I Go Again:
„Написах „Here I Go Again” пак в Португалия, много преди хората в Америка да я чуят през ’87. Тя също беше за разпадането на първия ми брак,”

Ковърдейл за бившата си жена Тоуни Китейън:
„Навсякъде по света бившата ми жена беше съблазнителката от клиповете; където и да отида, виждах жени в публиката с коса като нейната в същия цвят. Тя е отговорна за повече прически от Дженифър Анистън.

Книги, подобни на "Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк"

Ерата на Тейлър Суифт
-10%

Ерата на Тейлър Суифт

Сату Хамеенахо-Фокс

25.19 лв.
Megadeth. Личните разкази за шедьовъра Rust In Peace

Megadeth. Личните разкази за шедьовъра Rust In Peace

Марк Еглинтън

25.99 лв.
Извън Kонтрол
-10%

Извън Kонтрол

Николай Йорданов - Кольо Гилъна

24.30 лв.
Джеймс Хетфийлд. Вълкът от Metallica

Джеймс Хетфийлд. Вълкът от Metallica

Марк Еглинтън

25.99 лв.
Жената в мен
-10%

Жената в мен

Бритни Спиърс

17.99 лв.

Допълнителни материали Други книги от Мартин Попов

Коментари за "Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах