Абонамент за бюлетин
Островът
-10%

Островът

ISBN: 9786192351373
Издател: Изида
Издадена: 2023
Брой страници: 192
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Чешка
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Сякаш времената на „Приказки от хиляда и една нощ“ пак са дошли – така разбунва въображението новата книга на Бианка Белова. Една от най-успешните чешки писателки днес, тя се гордее със своя български произход. Предците ѝ са от Родопите – приказна земя, родила много легенди. Бианка е дъщеря на българин и е спечелила най-големите литературни награди в Чехия и Европа, вкл. „Магнезия литера“ (Книга на годината) и Европейската награда за литература.

А именно на легендите е посветен романът й „Островът“. Любовта на Изар и Нурит е необикновена… Той идва от далечни земи, а тя е по неволя владетел на скован от бедност и предразсъдъци остров.

Но Изар знае как да разцъфне шепата земя накрай света… И разказва своите магични истории. В тях се смесват баснословни съкровища и необикновени геройства. Смъртта дебне на всяка крачка, а накрая невинаги побеждава доброто.

С книгата си Бианка Белова отдава почит на разказвачеството и историите, изследва в стила на големия Умберто Еко как в културата ни са се формирали възприятията за добро, етика, естетика и смърт.

В „Островът“ Белова наистина успява да създаде място, в което историите са по-правдиви от действителността. Книгата е изтъкана от мистерии, загадки и ориенталска приказност. Паралелите с „Хиляда и една нощ“ са неизбежни, но „Островът“ е същевременно и житейската изповед на вярващ християнин, на чиито плещи тежат много грехове. Нуждата да се намери по-висш морален принцип, въпреки осъзнаването на собственото несъвършенство, е едно от основните послания на книгата.

Книги, подобни на "Островът"

Мона
-10%

Мона

Бианка Белова

10.80 лв.
Бедствието

Бедствието

Никол Сноу

22.00 лв.
Спектакъл

Спектакъл

Стефани Гарбър

28.00 лв.
Спектакъл

Спектакъл

Стефани Гарбър

35.00 лв.
Между редовете

Между редовете

Джазмин Гилори

19.90 лв.

Други книги от Бианка Белова

Коментари за "Островът"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах