Абонамент за бюлетин
Осмият грях
-10%

Осмият грях

ISBN: 9789543571925
Издател: Емас
Издадена: 2010
Брой страници: 440
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Немска
Размери: 13.20x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Трилъри
В "Осмият грях" откриваме познатата стилистика на жанра, а напоената с тамян атмосфера и облъхнатият от тайнственост свят на Ватикана са подплатени със сериозни и задълбочени разследвания... Братството "Фиделис Фидеи Флагрантес", чиито членове са разочаровани по една или друга причина от църквата, получава от Ватикана известната Торинска плащаница – най-важната реликва на католическата църква, за да докаже наличието на "Божи ген". За целта на изследванията главата на братството – бивш кардинал – се сдобива с единствения запазен екземпляр от книгата на Грегор Мендел "Peccatum Octavum" ("Осмият грях"), забранена от папа Пий IX. Учени генетици – членове на братството, разполагащи със знания, с най-модерна техника и с предмета на изследването, тръгват по следите на откритие, което ще разтърси целия християнски свят. Защото, ако Торинската плащаница се окаже истинска, от нея може да се вземе ДНК-проба от кръвта на самия Христос... В центъра на тези събития по безумно стечение на обстоятелствата попада мюнхенският антиквар Лукас Малберг, на който под смъртна опасност е и отредено да реши съдбата на църквата... Трите паралелни линии се докосват и преплитат така, че границата между реалното и фикцията често се заличават.

Екзорсизъм, интригантстващи, отстъпили от клетвите си кардинали и по-низши Божи служители, подкупни прокурори, тайнствената смърт на папа Йоан Павел I, ролята на Ватиканската банка и цяла редица убийства образуват скелета на романа. А внезапните обрати, на които Ванденберг е цар, осигуряват напрежение до последната страница, когато най-сетне узнаваме какво всъщност представлява осмият грях, този грях, който – е казал Исус – няма да бъде простен, нито в този, нито в бъдещия свят...

Романът "Осмият грях" е второто произведение от Филип Ванденберг, което излиза на българския книжен пазар с клеймото на издателство "Емас".

Книги, подобни на "Осмият грях"

Досието "Голгота"
-10%

Досието "Голгота"

Филип Ванденберг

14.40 лв.
Забравеният пергамент
-10%

Забравеният пергамент

Филип Ванденберг

12.60 лв.
Такива чаровни лъжкини

Такива чаровни лъжкини

Карън М. Макменъс

19.90 лв.
Порочни истории - колекция
-5%

Порочни истории - колекция

Ана Хуанг

56.05 лв.
Всички гледат
-5%

Всички гледат

Хедър Гуденкауф

19.00 лв.

Други книги от Филип Ванденберг

Коментари за "Осмият грях"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах