Абонамент за бюлетин
Орехови двори
-10%

Орехови двори

ISBN: 9786191790371
Издател: Летера
Издадена: 2015
Брой страници: 578
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 15.00x21.00
Корична цена: 19.90 лв.
Цена: 17.91 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Сюжетът на „Орехови двори” е изграден около живота и съдбата на Регина Делавале, привидно обикновена, а всъщност стъписващо необикновена дубровчанка, родена в зората на ХХ век и доживяла страхопочитаема, но не и страхопочтителна деветдесет и седемгодишна възраст. Живот и образ, през който се разгръщат, пресичат, овързват, разкъсват и разплитат историите на пет поколения от един дубровнишки род в продължение на 120 години историческо време (от оттеглянето на османците от Босна до наши дни) по земите на Югославия, Средиземноморието, централна Европа, Париж и отвъд океана. Една зашеметяваща галерия от образи, пометени от социалните катастрофи, настъпленията и разпадите на империи, държави и режими, в разломите на две световни и множество локални войни. Величествена епитафия на един мъченически век и на една покойна държава, писа Льо Монд по повод френското издание на романа.

--------------

Миленко Йергович (1966) е роден и израснал в Сараево. Завършва литература в Сараевския университет. През първите шестнайсет месеца на последната война в Босна работи като кореспондент за хърватските медии от обсадения град. След това се преселва в Загреб, където остава да живее и твори.

Йергович е автор на 12 романи, повести и новели; на 6 стихосбирки, 6 сборника с разкази и кратка проза и на 5 сборника с есета. Активно пише литературна критика и поддържа личен електронен сайт за литература. Негови книги са преведени на почти всички европейски езици и на фарси. Критици и издатели определят „Орехови двори” като знаковото произведение на автора дотук. Преведен е на немски, френски, испански, италиански, литовски, словенски, сега и на български. Предстои първото му англоезично издание от Йейл Юнивърсити Прес.

Книги, подобни на "Орехови двори"

Херкулес
-10%

Херкулес

Миленко Йергович

15.30 лв.
Мама Леоне
-10%

Мама Леоне

Миленко Йергович

11.70 лв.
История на света в 10 1/2 глави

История на света в 10 1/2 глави

Джулиан Барнс

23.00 лв.
Вечно и безценно

Вечно и безценно

Ребека Ярос

22.00 лв.
Здравей, красавице

Здравей, красавице

Ан Наполитано

21.95 лв.

Други книги от Миленко Йергович

Коментари за "Орехови двори"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах