Абонамент за бюлетин
Около света за 80 дни
-10%

Около света за 80 дни

ISBN: 9789549535617
Издател: Вакон
Издадена: 2014
Брой страници: 304
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Спорт и туризъм, Туризъм и пътеводители, Биографична литература
Следвайки маршрута на героя на Жул Верн от едноименната книга, Палин потегля от същия Реформаторски клуб в Лондон с намерение да обиколи света за по-малко от три месеца. Правилата са прости – да се използва транспорт, който не се отделя от повърхността на Земята, както е пътувал и Филиъс Фог 115 години преди това. От луксозните купета на „Ориент Експрес” до прожекция на филм за възрастни на югославски кораб в Индийския океан и велосипеден час пик в Китай, тази книга възхвалява способността на един човек сам да си усложнява живота.

Сдобил се с еквивалент на пътната чанта на Фог, Майкъл Палин тръгва на път със своя сподвижник Паспарту (няколкочленен екип от Би Би Си), натоварен с уокмен, арабски разговорник, надуваем глобус, пакет силни ментови бонбони и два-три чифта дрехи.

Австрия, Атина, Александрия... Картината е повече от динамична, ето и част от нея накратко. Ден 15-и, отпътуване от Саудитска Арабия в посока Катар – страна номер 10 от началото на пътуването. Оттук до Обединените арабски емирства предстоят още стотина километра, съпътствани от митнически проверки, пустинни пейзажи и 40-градусови температури. Ден 16-и, на кея в Дубайския залив е хвърлило котва следващото превозно средство. В западните кръстословици все още ги наричат „доу”, докато за местните те са просто „моторни лодки“. Дървеното возило с форма на резен пъпеш трябва да отведе Палин и екипа му до Бомбай. Следва едноседмично пътуване върху чували с шамфастък, силен аромат на къри и съжителство с 18 индийски моряци. За пореден път адренелинът отключва СЕП (синдром на еуфорията от пристигането) в Хонгконг. Организмът е отново в режим за възприемане на нови усещания, а вкусовите рецептори са готови за вечеря, включваща ликьор от змийска жлъчка, супа от котка, накълцана змия с броколи. И отново смяна на декорите, страната и часовия пояс...

Пътешествието от 1988 г., пише Палин в наши дни, никога няма да бъде повторено. Поне не по този начин. „Сега имаме мобилни телефони, GPS сателити, както и дигитални филмови камери вместо такива с целулоидни ленти. Но как са се променили хората и техният живот не е толкова лесно да се каже. Имаше само един начин да разберем. Преиздаването на книгата и завръщането ни в Индия и Персийския залив бе повече от отпразнуване на цели 20 години на пътя; то е потвърждение, че поне за този пътешественик краят все още не се вижда.”
Заповядайте на това епично пътешествие, за да обиколите света с Майкъл Палин за има-няма 80 дни.

---------------


Майкъл Палин утвърждава своята репутация с „Летящият цирк на Монти Пайтън” и Ripping Yarns. Като актьор се изявява в няколко филма с Монти Пайтън, както и в „Мисионерът”, „Частното събиране”, „Риба, наречена Уанда”, „Американски приятели” и „Свирепи създания”. Телевизионните му изяви включват и два филма за поредицата на Би Би Си „Великите железопътни пътувания”, пиесите „На изток от Ипсуич” и „Номер 27”, както и GBH на Алън Блийсдейл. Написал е седем бестселъра за пътешествия, които да придружат телевизионните поредици „Около света за 80 дни”, „От полюс до полюс”, „Пълна обиколка”, „Пътешествията на Хемингуей”, „Сахара”, „Хималаите” и „Нова Европа”. Автор е и на множество разкази за деца, на пиесата „Уикендът” и на романа „Столът на Хемингуей”. През 2006 година първият том на дневниците му „1969 – 1979: Годините на Пайтън” прекара месеци в класациите за бестселъри. През 2008 година беше публикувано допълнено специално издание на „Около света за 80 дни”, което да съвпадне с излизането на документалния филм на Би Би Си „Около света за 20 години”.

---------------

„Безгрижният му чар и страстта за открития са запленяващи.”
Daily Express

Книги, подобни на "Около света за 80 дни"

Южната стена на Анапурна
-10%

Южната стена на Анапурна

Крис Бонингтън

17.10 лв.
Пеша по поречието на Нил
-10%

Пеша по поречието на Нил

Левисън Уд

18.90 лв.
Ще се видим на пиацата

Ще се видим на пиацата

Франсис Мейс

17.95 лв.
Прегръдката на Амазония

Прегръдката на Амазония

Филип Лхамсурен

27.90 лв.
Свирепа арена
-10%

Свирепа арена

Джо Таскър

17.10 лв.

Други книги от Майлъл Палин

Коментари за "Около света за 80 дни"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах