Абонамент за бюлетин
Котараци мърмустаци

Котараци мърмустаци

(предстоящо издание)
ISBN: 9786192204112
Издател: Лексикон
Брой страници: 88
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Приказки и легенди
„Котараци мърмустаци“ е художествено произведение, което отразява поведението, морала, човешките взаимоотношения и взаимоотношенията между човека и животните – домашни любимци. Авторката Бистра Ангелова-Янакиева е намерила точния език и точния метод, на който разговаря и общува с децата като с равни, развива въображението им, поддържа жив интереса им към случващото се.

Авторката разчупва някои традиционни поетични форми, за да се доближи най-плътно до съвременния свят на малкия човек. Сюжетното развитие на поемата е низ от преживявания, приключения и осъзнат стремеж към щастлив край. Интригуващата нишка държи читателя в постоянно напрежение до самия край на случващото се – обикновено с щастлив завършек, което зарежда с положителна емоционална енергия.

Бистра Ангелова-Янакиева следи промените в детското мислене, в мечтите и стремежа към непознатото и необикновеното. И в предишни свои поеми тя създава атмосфера, в която хора и животни съжителстват в хармония, независимо къде пребивават – във фермата, в гората, на село или в града при състрадателната леля Лина и осиновените ѝ синове и дъщери – всички благородни и предани котараци. В сюжетното развитие на поемата има и закачка, тя обогатява детската фантазия, засилва желанието за необикновени приключения и силни преживявания. Познавателният елемент е поднесен индиректно, като игра или случка понякога.

Въздействието на закачката или на интригата са в основата на идейно-художествения замисъл на творбата. Това е и знак, че авторката има дарба да разказва римувани приказки, по-лесно възприемани от малкия читател. В приказните истории на Бистра Ангелова–Янакиева детето се докосва до непознат свят (а и познат понякога), в който живеят неговите любимци – добрите и благородни синове и дъщери на добрата леля Лина."

Благовеста Касабова

Книги, подобни на "Котараци мърмустаци"

Как да си възпитан като дракон

Как да си възпитан като дракон

Щепанка Секанинова

25.00 лв.
Дупектив Пуф: В търсене на пъстроцветния диамант

Дупектив Пуф: В търсене на пъстроцветния диамант

ТРОЛ

16.00 лв.
Дупектив Пуф

Дупектив Пуф

ТРОЛ

16.00 лв.
5-минутни истории за принцеси

5-минутни истории за принцеси

29.90 лв.
5-минутни истории за супергерои

5-минутни истории за супергерои

29.90 лв.

Други книги от Бистра Ангелова - Янакиева

Коментари за "Котараци мърмустаци"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах