Абонамент за бюлетин
Как да търгуваме на финансовите пазари
-10%

Как да търгуваме на финансовите пазари

Издател: Сиела
Издадена: 2011
Брой страници: 172
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Финанси
"Как да търгуваме на финансовите пазари" запълва една празнина на българския пазар на финансово-икономическа литература. Авторът, сам запален търговец и анализатор на валутни, суровинни и финансови пазари, представя основните им характеристики и запознава читателя с някои от най-прилаганите индикатори и похвати на "техническия" анализ - основен метод за анализиране и прогнозиране на ценовите движения. Интерпретирането и приложението на сигналите породени от "техническите индикатори и конфигурации" е богато илюстрирано с примери на реални пазарни ситуации. Авторът, основавайки се на личния си богат опит, дава редица препоръки за възможно комбиниране между отделни индикатори и конфигурации, и за отсяване на "фалшивите" сигнали за покупка или продажба. Важна част от книгата са и идеите за избор на стратегии и указанията за съставяне на план за търгуване.

Настоящата книга може да послужи като ценен ориентир и въведение в пазарите за начинаещия търговец, така и като бърз и лесен справочник за професионални дилъри и брокери.

Великолепието на финансовите пазари е в тяхната бързина и непредсказуемост. Печалбите са големи, загубите болезнени. През последните години капиталовите тържища претърпяха динамично развитие, привличайки огромни маси средства. С навлизането на интернет и високите технологии скоростта на търгуваните обеми нарасна неимоверно и това коренно промени начина на сключване на сделките. На различните фондови пазари са в сила различни макроикономически зависимости, властващи в даден момент на пазара. Предвид множеството борси и океана от новини заливащ играчите, формирането на адекватна стратегия за растеж се оказва трудна, а понякога и непосилна задача.

В голяма част от случаите най-бързите печелят, информираните обират корекцията в цените. В повечето случаи всичко се консумира предварително и когато дадено събитие се случи, цената на актива отдавна е калкулирана в него. Това е и основната причина добрите новини да са съпроводени с масови разпродажби. Това често обърква играчите и ги изправя на ръба.

В тази връзка фундаменталният анализ в голяма част от случаите се усложнява от неговата тромавост и неприспособимост към различните видове активи. В условията на силно волатилни пазари, каквито са днешните, все повече анализатори се обръщат към техническите методи за прогнозиране. Те са универсални за всички пазари и това им свойство ги прави предпочитани от повечето трейдъри...

Книги, подобни на "Как да търгуваме на финансовите пазари"

Инвестиране в акции For Dummies
-5%

Инвестиране в акции For Dummies

Пол Младенович

20.90 лв.
10-те причини, поради които богатите се разоряват
-10%

10-те причини, поради които богатите се разоряват

Джон Макгрегър

17.96 лв.
Облагане доходите на физическите лица от А до Я
-5%

Облагане доходите на физическите лица от А до Я

Евгения Попова

34.20 лв.
Вълка от Уолстрийт - За инвестирането

Вълка от Уолстрийт - За инвестирането

Джордан Белфърт

33.00 лв.
Цената на времето. Истинската история на лихвата

Цената на времето. Истинската история на лихвата

Едуард Чансълър

24.90 лв.

Други книги от Светлин Минев

Коментари за "Как да търгуваме на финансовите пазари"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах