Абонамент за бюлетин
Йога мала
-10%

Йога мала

ISBN: 9789546264121
Издател: Аратрон
Издадена: 2013
Брой страници: 190
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.50
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Източни учения
Автентичното учение на един майстор по ащанга йога.

Тази книга, написана от един от най-великите майстори по йога на нашето време, е свидетелство за непреходната природа на ащанга йога. Основана върху виняса – координацията между дишането и движението – ащанга йога е един от най-разпространените стилове на практиката днес, а „Йога мала“ е неговото най-важно писмено ръководство. Тук Шри К. Патаби Джойс очертава етичните принципи и философската основа на ащанга йога и разяснява нейните термини и понятия на основата на автентични санскритски съчинения. След това представя Слънчевия поздрав и първата серия, която се състои от 42 асани. Обяснява подробно стъпка по стъпка как трябва да се изпълняват отделните пози заедно с вдишването и издишването при всяко движение. Освен това дава и каква е конкретната полза от асаните.

Патаби Джойс представя ащанга йога на Запад през 1964 г. и е движещата сила за нейното популяризиране и разпространение. Обучава се двадесет и пет години при Шри Тирумалай Кришнамачаря и след това предава знанията си на хиляди ученици по цял свят. Гуруджи е легенда в средите на йога, а тази книга се превърна в част от най-великите духовни класики на Индия.

Мала е санскритски термин и означава гирлянда. В Индия съществуват различни видове мали. Има джапамали, състоящи се от свещени мъниста, които се използват за броене в молитвата и за съсредоточаване върху повтарянето на мантрата. Съществуват пушпамали, които представляват гирлянди от живи цветя и се поднасят на боговете по време на различни ритуали. Със своята книга Гуруджи предлага друг вид мала, която е част от една древна традиция, свещена като молитвата и ароматна като цветята. Неговата мала е гирлянда от йога, в която всяка виняса е като свещено мънисто, което трябва да бъде отброено и върху което трябва да се съсредоточите, а всяка асана е като нанизано на връвта на дишането цвете. Така както джапамала краси врата, а пушпамала краси боговете, по същия начин йога мала, изпълнявана старателно, украсява цялото същество на човека с покой, добро здраве, светлина и в резултат на това със самопознание.

Книги, подобни на "Йога мала"

Бардо. Тибетска книга на мъртвите
-5%

Бардо. Тибетска книга на мъртвите

Александър Федотов - превод

14.25 лв.
Будистки притчи
-5%

Будистки притчи

Огняна Иванова

20.90 лв.
Сърцето на будисткото учение
-5%

Сърцето на будисткото учение

Тик Нят Хан

18.91 лв.
Сърцето на будисткото учение - твърда корица
-5%

Сърцето на будисткото учение - твърда корица

Тик Нят Хан

22.71 лв.
Малка книга за суфизма

Малка книга за суфизма

Хаснейн Варис

14.95 лв.

Други книги от Шри К. Патаби Джойс

Коментари за "Йога мала"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах