Абонамент за бюлетин
Имперски амбиции

Имперски амбиции

ISBN: 9545857250
Издател: Бард
Издадена: 2006
Брой страници: 192
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 9.99 лв.
Цена: 9.99 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Социология и политология, Политика, публицистика, медии, Политика
ПРОЕКТЪТ АМЕРИКАНСКА ИМПЕРИЯ

Разговори за света след 9/11
Интервюта с Дейвид Барсамян

В този сборник с интервюта изтъкнатият интелектуалец обсъжда критично важни нови въпроси за външната и вътрешната политика на САЩ.
Навременна, красноречива и крайно необходима, книгата с интервюта на носителя на много награди радиожурналист Дейвид Барсамян представя разсъжденията на Ноам Чомски за политиката на САЩ във все по-нестабилния свят след 9.11. В размяната на мнения, публикувани за първи път, Чомски предлага откровен, провокативен и задълбочен анализ на нападението и окупирането на Ирак, на доктрината на изпреварващите удари срещу така наречените непослушни държави и нарастващата заплаха за световния мир, предизвикана от стремежа на САЩ към господство. С неподражаемия си стил Чомски прави дисекция на пропагандната система, фабрикуваща митично минало, и разбулва неудобни исторически факти.
Барсамян, носител на наградата “Ъптон Синклер” за независима журналистика, е провел повече интервюта и радиопредавания с Чомски от всеки друг журналист. Белязана от уникално разбирателство между двамата, “Имперски амбиции” изследва нови отправни точки, бъдещето на общественото осигуряване и нарастващата заплаха от глобално затопляне. Резултатът е проникновен диалог с един от водещите съвременни мислители, стряскаща картина на размирния свят, в който живеем, и утвърждаване на многобройните възможности за обнадеждаващо и хуманно бъдеще.

“Да четеш Чомски е отрезвяващо и поучително… Той е световно явление… вероятно най-четеният автор по въпросите на общопланетарната политика.”
Ню Йорк Таймс Бук ривю

Книги, подобни на "Имперски амбиции"

Бездната

Бездната

Ноам Чомски

21.99 лв.
Кой управлява света?

Кой управлява света?

Ноам Чомски

19.99 лв.
Окупирай
-10%

Окупирай

Ноам Чомски

10.79 лв.
Поражението на Запада
-5%

Поражението на Запада

Еманюел Тод

23.66 лв.
Мафията на жълтите павета
-5%

Мафията на жълтите павета

Калин Тодоров

12.35 лв.

Други книги от Ноам Чомски

Коментари за "Имперски амбиции"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах