Абонамент за бюлетин
Енциклопедия на пътешественика: Европа

Енциклопедия на пътешественика: Европа

ISBN: 9789542612186
Издател: Хермес
Издадена: 2013
Брой страници: 224
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 34.95 лв.
Цена: 34.95 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Спорт и туризъм, Енциклопедии, Общи енциклопедии, Туризъм и пътеводители
Пътеводител на най-популярните туристически дестинации в Европа

Тази енциклопедия ще ви разкрие уникалната красота на най-впечатляващите природни и архитектурни забележителност в Европа – от грандиозните дворци на величествения Санкт Петебург и историческите пластове на хилолетния Пловдив до дивата красота на Пиринеите и внушителните фиорди на Норвегия.

* Предложения с най-атрактивните забележителности и най-подходящото време за посещение
* Полезна карта на района
* Практически съвети
* Любопитна информация и богат снимков материал

-------------

Майк Джерард е британски пътеписец, който е получил няколко награди за работата си. Има публикации във вестници и списания по цял свят, сред които „Таймс“, „Уондърлъст“, „Уошингтън Поуст“ и „Острелиън“. Автор е и на повече от тридесет пътеводители за водещи издателства, като е писал за Гърция, Франция, Испания, Италия, Нидерландия и Обединеното кралство. За пръв път Майк пътува до континентална Европа на 11 години, когато отива на училищна екскурзия до река Рейн в Германия. Оттогава той непрестанно кръстосва Европа. Той е изминал разстоянието от Прага до Виена на велосипед, пътувал е до Северната полярна окръжност с влак, обиколил е лозята на Бордо и работил като сервитьор в гръцка таверна. Майк е прекосил Стария континент от Португалия до Северната полярна окръжност, от Северна Ирландия до Истанбул.

За енциклопедията
Вдъхновяващ пътеводител, който ви дава нов поглед към най-предпочитаните дестинации и ви помага да решите коя от тях искате да посетите. Европа е разнолик континент. На неговата територия се намират някои от любимите туристически дестинации – Древният Рим, Барселона на Гауди, новият Берлин, – където изобилстват забележителности, които очакват всички, интересуващи се от история, култура и архитектура.

Ала Европа предлага и редица по-закътани места, отличаващи се с красотата на природата си – Шотландските острови, живописните Швейцарски Алпи или ледниците и вулканите на Исландия, – които оставят незабравими впечатления у посетителите.

Тази енциклопедия ще ви отведе на обиколка из най-прекрасните кътчета на Европа: най-хубавите градове, замъци, катедрали, планини, езера, гори и брегове.

Всяка глава е посветена на определена дестинация и описва особеностите й, превръщащи я в атракцията, която обезателно трябва да се види. Картите поставят местата в географския им контекст, а зашеметяващите фотографии ги отличават едно от друго.

Ако вече сте били в някои от тези места, енциклопедията ще ви накара да пожелаете да ги видите отново. Ако пък възнамерявате да отидете там, ще откриете множество практични съвети, както и важна информация. А ако знаете, че никога няма да ги посетите, описанията и илюстрациите в Енциклопедия на пътешественика: Европа ще ви накарат да изпитате чувството, че сте били там.

Книги, подобни на "Енциклопедия на пътешественика: Европа"

Атлас на непознатото
-5%

Атлас на непознатото

Джошуа Фоер, Дилан Турас, Ела Мортън

56.91 лв.
101 места за бягство сред природата

101 места за бягство сред природата

19.00 лв.
Голяма книга за Испания

Голяма книга за Испания

Румяна Николова, Николай Генов

55.00 лв.
Антология на миражите

Антология на миражите

Колектив

27.90 лв.
Ваканция за двама по Средиземноморието
-10%

Ваканция за двама по Средиземноморието

Веселина Филипова

26.99 лв.

Други книги от Майк Джерард

Коментари за "Енциклопедия на пътешественика: Европа"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах