Абонамент за бюлетин
Дъжд

Дъжд

ISBN: 9786191869091
Издател: Жанет-45
Издадена: 2024
Брой страници: 560
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 28.00 лв.
Цена: 28.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Романът „Дъжд“ на Кармен Мишу ни пренася в епохата на Априлското въстание, Освобождението и годините след него. Историческите събития са представени през личните драми на участниците в тях. С особено внимание са отразени преживяванията на протагониста Христо Бобеков и неговото семейство, както и на реални революционни дейци от Габрово, Русе и други градове. Между тях особено ярко са описани образите на Цанко Дюстабанов и Стефан Стамболов.

Художествените произведения имат тази особеност, че в тях фактите се представят по особен начин, без навсякъде и задължително да се спазва историческата истина. Кармен Мишу обаче е максимално правдива, когато описва събитията от голямата история и ежедневието на своите герои в онези решителни за съдбата на България времена. – Христо Матанов

Това не е роман за Освобождението, нито за патриотизма, свързан с тази епоха. Това е разказ за обикновения човек, докоснат от свещената идея на Освобождението. За неговия житейски път, за ценностите и развитието му. За миналото му, за настоящето, за любовта и омразата. За всичко, което се случва в живота, за онова, което можем да си кажем, но премълчаваме, за раните и равносметките, за хората , които срещаме и които осветяват дните ни, или ни потапят в мрак.

Едно бедно селско момче, сирак, е приютено от заможен и известен майстор на аби. Той му дава дом и го научава на занаят. По стечение на обстоятелствата главният герой се запознава и сприятелява с хора, оставили своите имена като участници в Априлското въстание, в бунта на офицерите русофили в Русчук, като строители на Нова България. Това ореол ли е, съдба или тегоба за един обикновен човек? Как се променяме с годините, със загубите и с обичта си. Какво са истинските приятели и докъде може да стигне предаността ни към тях?

Дали, когато Христо постигне всичко, за което е мечтал, няма да се окаже, че е загубил много?

Книги, подобни на "Дъжд"

Синият фургон
-10%

Синият фургон

Кармен Мишу

5.40 лв.
Тангра и неговият син
-10%

Тангра и неговият син

Кармен Мишу

22.50 лв.
Балканска сага
-10%

Балканска сага

Кармен Мишу

27.00 лв.
Никога не е прекалено късно

Никога не е прекалено късно

Даниел Стийл

19.99 лв.
История на пчелите

История на пчелите

Мая Люнде

25.00 лв.

Други книги от Кармен Мишу

Коментари за "Дъжд"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах