Абонамент за бюлетин
Джинджифилов кейк и стари писма
-10%

Джинджифилов кейк и стари писма

ISBN: 9789547713512
Издател: Кръгозор
Издадена: 2015
Брой страници: 382
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Били Бреслин се мести от слънчева Калифорния в забързания Ню Йорк и започва работа като редактор в "Делишъс!", най-известното кулинарно списание в цял свят. Надарена с уникална дарба – небце, което разпознава всяка подправка, тя може да подобри вкуса на всяко ястие и да усъвършенства която и да е рецепта. Нейна запазена марка е джинджифиловият кейк, но травма от миналото е причината да не го приготвя вече. Един ден в тайна стаичка в библиотеката на списанието Били намира купчина стари писма, писани през Втората световна война. Те са на 12-годишната Лулу Суон до виртуозния нюйоркски готвач Джеймс Биърд. Писмата по детски чисто и искрено споделят за общата страст на малкото момиче и големия готвач към готвенето и детайлите, които го превръщат в изящно изкуство. Разказват за приятелството помежду им, за военната епоха и за трудностите на ежедневието. Разкриват трогателната лична история на Лулу. Силно впечатлена, Били решава да открие какво се е случило с момичето след последното намерено писмо.

Роман, който съчетава история и съвременност, свързва съдбите на различни хора, за да намери всеки своя път, да излекува раните от миналото и да отвори сърцето си за любовта. "Джинджифилов кейк и стари писма" ни изпълва с аромата на прясно изпечен кейк и на току-що приготвени палачинки с кленов сироп.

Рут Райшил е родена в Манхатън, САЩ, и е учила в Монреал. Получава магистърска степен по история на изкуствата от университета в Мичиган. Следва страстта си към храната и готвенето, като пише първата си готварска книга на 21-годишна възраст, става кулинарен критик за "Los Angeles Times" и "The New York Times". 10 години работи като главен редактор на списание "Gourmet" и кулинарен редактор за "Modern Library". Живее със съпруга си в Ню Йорк.

Книги, подобни на "Джинджифилов кейк и стари писма"

Замини за Париж
-10%

Замини за Париж

Рут Райшил

18.00 лв.
История на света в 10 1/2 глави

История на света в 10 1/2 глави

Джулиан Барнс

23.00 лв.
Обрат на съдбата

Обрат на съдбата

Сандра Браун

19.95 лв.
Лятно предложение

Лятно предложение

Ви Кийланд

20.00 лв.
Обрат на съдбата

Обрат на съдбата

Сандра Браун

19.95 лв.

Други книги от Рут Райшил

Коментари за "Джинджифилов кейк и стари писма"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах