Абонамент за бюлетин
Благодатна земя

Благодатна земя

(предстоящо издание)
ISBN: 9786190114536
Издател: Изток-Запад
Брой страници: 248
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 17.00x24.00
Корична цена: 23.00 лв.
Цена: 23.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Тази книга ще ви пренесе в Китай през двайсетте години на ХХ век – място, екзотично като обстановка и нрави, но събитията, връхлетели семейството на героя, правят историята толкова човешка и покъртителна, колкото и навсякъде другаде по света. Сюжетът е изпълнен с драматизъм и неочаквани обрати във времена на глад и смърт, когато хората са се опирали на семейните ценности, за да оцелеят; но и това не ги е застраховало от превратностите в живота.

Този роман за китайското село по онова време описва живота на бедняка Уан Лун – баща на трима синове и две дъщери, който забогатява от тежкия си труд и започва да гледа на света по различен начин.

Пърл Бък не се задоволява с традиционен сюжет и схематични образи. Писателското ѝ майсторство е безспорно, както и дълбокото познаване на живота на обикновените китайци (тя не просто израства в Китай, където нейните родители са мисионери, но и прекрасно владее мандарин). Ето защо героите ѝ са запомнящи се, а животът им наистина ни вълнува и неусетно ни прави съпричастни на случващото се.

През 1932 г. „Благодатна земя“ печели наградата „Пулицър“ и става бестселър в многомилионен тираж, по който по-късно е заснет филм. След него излизат романите „Синове“ (1933) и „Разeдинено семейство“ (1935), които отразяват зараждащите се на Запад симпатии към Китай и враждебността към Япония в навечерието на Втората световна война и са възприемани като продължение на събитията в „Благодатна земя“. Именно заради това, освен като самостоятелни книги, те биват издавани и като трилогия. През 1938 г. за цялостното си творчество Пърл Бък е първата американска писателка, удостоена с Нобелова награда за литература.

Книги, подобни на "Благодатна земя"

История на света в 10 1/2 глави

История на света в 10 1/2 глави

Джулиан Барнс

23.00 лв.
Вечно и безценно

Вечно и безценно

Ребека Ярос

22.00 лв.
Капри завинаги

Капри завинаги

Роберта Грегорио

18.00 лв.
Истории с животни

Истории с животни

Марк Твен

19.90 лв.
Преди кафето да изстине

Преди кафето да изстине

Тошиказу Кавагучи

20.00 лв.

Други книги от Пърл Бък

Коментари за "Благодатна земя"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах