Абонамент за бюлетин
Речни чудовища
-10%

Речни чудовища

Издател: Вакон
Издадена: 2014
Брой страници: 312
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 14.20x21.00
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Домакинство и хоби, Хоби, Лов и риболов
История за обсебеност, приключения и много големи риби...

Това е истински разказ за създания с митологичен статус, много от които с репутация на човекоядци и канибали. Истории за африкански шамани, речни духове и много, много странни риби. Чудновати същества с пипала, змиевидни тела и наименования като тигров голиат, гунч и пирайба... За Джереми Уейд, „най-великия въдичар и изследовател на своето поколение“, тези хищници са страст за цял живот, като целта му е те да бъдат уловени, документирани и върнати обратно, откъдето са дошли. Невероятно приключение по кривата на времето, в което началната отправна точка за дестинации като Амазония, Конго и Хималаите са стари вестникарски изрезки, антикварни книги и местни легенди.

Смятате ли, че следващия път бихте влезли в язовира, дори до глезените, при положение, че до вас може да доплува лишен от люспи персонаж, с дълги мустаци и подобна на пещера уста, приличащ повече на дело на откачен генетик, отколкото на риба, своеобразна кръстоска между гол охлюв и змия... През XVI век швейцарският натуралист Конрад Геснер описва, че в корема на огромен представител на този вид били открити човешка глава и ръка със златни пръстени. Баснословните размери на подобен сом, надвишаващ 300 килограма и 4 метра, придават на рибарските истории правдоподобност и смразяващи краски.
Други пък като амазонската арапайма – митичен 4.5-метров звяр, дишащ въздух – са красиви убийци. Независимо от красивата си външност обаче, „червената риба“, кръстена от местните индиански племена така заради оцветяването на идеално оформените й люспи, може да бъде обвинена в действия, водещи до празни канута и безследно изчезнали рибари.

Каквато и да е историята, едно е сигурно, Джереми Уейд няма да остави нещата така, а ще ги разплете докрай. От нас се иска само да следваме нишката в лабиринта от приключения, разкази на очевидци и рибарски такъми. Потопете се в този съвременен бестиарий, населен с реални същества.

------------------
Джереми Уейд е зоолог и водещ на световната хитова документална поредица „Речни чудовища“ по Animal Planet, бивш учител по биология и пътешественик до най-отдалечените реки и езера по света в продължение на 30 години. Публикувал е статии в The Times, Guardian, Sunday Telegraph и BBC Wildlife. Предишната му книга „Някъде по лудата река“ (в съавторство с Пол Бут) излиза през 1992 г. и е посрещната със звездни ревюта. Преди „Речни чудовища“ Джереми създава две документални поредици за „Дискавъри Европа“: „На риба в джунглата“ (2002, по Амазонка) и „На риба в джунглата – Индия“ (2005). И двата сериала са излъчени по цял свят. Живее в Южна Англия.

Наслука!

Книги, подобни на "Речни чудовища"

Българска ловна енциклопедия (ново допълнено издание)
-10%

Българска ловна енциклопедия (ново допълнено издание)

Мир Богоев

108.00 лв.
Огнестрелни оръжия за спорт, лов и отбрана
-5%

Огнестрелни оръжия за спорт, лов и отбрана

Никола Даскалов

28.41 лв.
Основи на подводния риболов. Универсален справочник

Основи на подводния риболов. Универсален справочник

Светослав Ламбов

55.00 лв.
100 мандали за оцветяване

100 мандали за оцветяване

Цветелина Христова

34.95 лв.
Пермакултурен календар за България

Пермакултурен календар за България

Наташа Маринова

15.00 лв.

Други книги от Джереми Уейд

Коментари за "Речни чудовища"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах