Абонамент за бюлетин
Бабата бандит се завръща! - книга 2
-10%

Бабата бандит се завръща! - книга 2

ISBN: 9786197560275
Издател: Дуо Дизайн
Издадена: 2024
Брой страници: 368
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x19.00
Корична цена: 25.90 лв.
Цена: 23.31 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Романи за деца и юноши
Новините гъмжат от информация за дръзки кражби на безценни съкровища. Уликите са навсякъде. А престъпленията носят почерка на най-прочутия крадец на скъпоценности – Черната котка - любимата баба бандит на Бен.

Присъединете се към Дейвид Уолямс в това шеметно приключение – великолепно продължение на възхитителния и дълбоко човечен роман Бабата бандит.

Най-големият обир в историята!

Погребалната маска на фараона Тутанкамон е открадната. Наскоро реставрирана, тя бе взета назаем от Музея на египетските антики в Кайро и изложена в Британския музей в Лондон. Снощи е изчезнала при кражба, която някои определят като най-дръзката за всички времена. Антиката е безценна. Тя датира отпреди повече от 3000 г., когато е била поставена в гробницата на древноегипетския фараон момче Тутанкамон. Голямата и тежка златна маска е украсена със скъпоценни камъни. Изработена е, за да я вземе фараонът със себе си в задгробния живот, когато умира само на 18 години. Погребалната маска е един от най-известните предмети в света, поради което е невъзможно да се оцени.

Световната купа открадната!

Трофеят за Световната купа на ФИФА беше откраднат при дързък обир снощи. Безценната световноизвестна златна награда изобразява две фигури, държащи глобус. Тя бе изложена на стадион „Уембли“ като част от обиколката ѝ през различни държави преди началото на следващия турнир. Трофеят е бил отмъкнат посред нощ от фигура, облечена от глава до пети в черно. Както и при невероятната кражба на погребалната маска на древноегипетския фараон Тутанкамон крадецът е оставил улика за самоличността си. Този път на плочата, върху която е била изложена купата, е изписана с букви от „Скрабъл“ думата „МЪРР“. Полицията е убедена, че крадецът е същият, който е задигнал древноегипетската погребална маска. Досега обаче не са открити следи. Умолява се всеки, който знае нещо за престъплението, да се обади незабавно.

Фигурата на кралицата открадната! Полицията недоумява

Восъчната фигура на Нейно Величество кралицата бе открадната през нощта от световноизвестния музей на мадам Тюсо в Лондон. Въпреки високотехнологичната охрана крадецът отново е останал незабелязан. На место-престъплението не са оставени следи, които да свържат кражбата с тази на маската на Тутанкамон и Световната купа. Макар че стойността на фигурата е неизвестна, това е поредно сериозно унижение за полицията, която отново е без никакви улики.
Ала щом баба вече я няма, кой би могъл да извърши тези смели обири? Ще успее ли нашият герой да разплете загадката?

Книги, подобни на "Бабата бандит се завръща! - книга 2"

Най-лошите учители на света
-10%

Най-лошите учители на света

Дейвид Уолямс

32.31 лв.
Нящу
-10%

Нящу

Дейвид Уолямс

22.41 лв.
Леденото чудовище
-10%

Леденото чудовище

Дейвид Уолямс

23.31 лв.
Най-лошите деца на света
-10%

Най-лошите деца на света

Дейвид Уолямс

32.31 лв.
Лош татко
-10%

Лош татко

Дейвид Уолямс

23.31 лв.

Други книги от Дейвид Уолямс

Коментари за "Бабата бандит се завръща! - книга 2"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах