Абонамент за бюлетин
Крадец на самота
-10%

Крадец на самота

ISBN: 9786191953547
Издател: Книгомания
Издадена: 2023
Брой страници: 140
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 22.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
„Крадец на самота" е авторско художествено произведение, което включва 38 разказа и 17 цветни илюстрации.

Философска и поетична, книгата „Крадец на самота" е разнолика и емоционална, темите в нея - общочовешки. Теми за любовта, за доброто, за алиенацията и егоизма, за самотата на съвременния човек. Историите в книгата докосват съкровени струни и отправят мъдри послания, които са извън категориите време и пространство. Някои от разказите се докосват стилистично до магическия реализъм, други звучат като притчи. Това са разкази с емоционален заряд, които вълнуват не само със своите истории, но и с нежния и филигранен изказ на автора. В тях прозира топлата любов към човека, в тях няма упрек или дидактика, а съчувствие за трагичното и умъдрена простосърдечност за всекидневието. Илюстрациите на художника Кирил Златков имат силна органична връзка с текста на книгата. Въздействащи и красиви, те изразяват това, което текстът не може или умишлено премълчава. Образ и думи се преплитат в едно и ни пренасят в дълбоко емоционалния свят на персонажите от книгата. Едновременно фантастични и реалистични, илюстрациите на Кирил Златков впечатляват със свежо въображение и изключително умело претворяване на текст в изображение. В книгата се преплитат визуалното и белетристичното изкуство, което разширява обхвата на творбата - от изящността на словото до красотата на изображението.

Проектът “Крадец на самота” търси нестандартни, креативни решения за привличането на нови публики. В тази връзка е предвидено организирането на няколко изложби: изложба на илюстрации и разкази от книгата в откритото пространство до НДК - “Моста на влюбените”, под надслов - “Илюстрирани разкази под небето” (тук разказите ще бъдат представени на български и на английски език, като датата на откриването съвпада с Нощта на музеите - 16 май, 2023 г.), изложба в Софийската галерия “КО-ОП Art and working space” и в галерия “Червеното пони”, гр. Пловдив. Всяко представяне на проекта пред българската публика ще бъде съчетано с театрална драматизация на разкази от книгата, изпълнена от талантливите актьори Леонид Йовчев и Иван Юруков. Предвижда се отпечатване на текста на “Крадец на самота” на Брайлово писмо и създаване на аудио версия на книгата, която да бъде дарена на Съюза на слепите в България. И още, и още…

Проектът “Крадец на самота” бе високо оценен от Национален фонд ”Култура” (“Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”) и от Министерство на културата - програма “Помощ за книгата”.

Книги, подобни на "Крадец на самота"

Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
В кръвта ми е

В кръвта ми е

Франческа Петрицо

19.99 лв.
Поща за госпожа Бромли

Поща за госпожа Бромли

Стефан Брайс

26.80 лв.
Другата госпожица Бриджъртън

Другата госпожица Бриджъртън

Джулия Куин

17.90 лв.

Други книги от Раймондо Варсано

Коментари за "Крадец на самота"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах